RIX FM blir nationell radionkanal

Rix FM är en av de mest populära kommersiella radiokanalerna på den svenska radiomarknaden och har sedan 1993 varit ett namn att räkna med i etern. Idag drivs kanalen av NENT Group Sweden som utöver Rix FM även står bakom sådana tv-kanaler som TV3, TV6 och Viasat, för att nämna några. I somras kom nyheten att Rix FM tog steget till att bli en nationell radiokanal vilket skulle innebära att radiokanalen fick ett helt nytt spelrum och betydligt större möjlighet att nå många människor.

Täckningsområden historiskt sett

När Rix FM började sin sändning som radiokanal i etern (då under namnet Radio Rix) var det endast ett visst antal områden som hade möjlighet att ratta in rätt frekvens. Kanalen täckte med andra ord inte alla svenska län och områden. Just detta täckningsproblem har under åren varit en starkt bidragande orsak till att konkurrenten Mix Megapol haft ett litet övertag rent marknadsmässigt gentemot Rix FM.

Nya tider, nya frekvenser

I slutet av förra året fick Rix FM en så kallad nationell radiolicens vilket innebär att kanalen kan sändas över hela Sverige och därmed erbjuda sitt koncept för alla svenskar oavsett geografisk plats. Det var i somras lyssnarna fick veta om denna förändring genom en välplanerad marknadsföring i alla kanaler (inte bara via radion utan även digitalt och i print). Sedan den första augusti i år har har radiokanalen kunnat erbjuda sitt innehåll till lyssnare från södra Skåne ända upp till den nordligaste delen av landet.

Imponerande siffror

Rix FM förflyttade över tre miljoner lyssnare till de nya frekvenserna på bara lite mer än en vecka. Den mediala uppmärksamheten och den uppmanande marknadsföringen var utan tvekan ett vinnande koncept och anledning bakom de imponerande siffror som radiokanalen på kort tid presenterade. En månad efter det att de nya frekvenserna börjat gälla hade Rix FM norpat åt sig marknadsandelar och kommit ikapp MIX Megapol.